Christian Pfeiffer Monumententalent 2019

Christian Pfeiffer is vandaag (donderdag 7 november) in Deventer uitgeroepen tot Monumententalent 2019. Volgens de jury is hij een multitalent. Alle facetten van het erfgoed komen bij hem samen. Als ambachtsman, vakman en vrijwilliger, als molenaar, als ondernemende jeneverstoker met eigen merk in een herbestemde kerk.

In zijn kwaliteit als molenaar leidt Christian Pfeiffer (31) actief mensen op en geeft hij kennis door; als beleidsmedewerker bij Heemschut weet hij volgens de jury vrijwilligers goed uit te rusten. Vanuit die erfgoedvereniging, maar ook als raadslid in Weesp, zorgt hij bovendien dat erfgoed op de politieke agenda staat.

De jaarlijkse award is hem tijdens het Nationaal Monumentencongres uitgereikt door juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Eelco van der Lingen, directeur van geldschieter het Mondriaan Fonds.

Winnaar Pfeiffer ontving een beeldje en een persoonlijk ontwikkelingstraject ter waarde van 7.000 euro.

Andere finalisten

De andere twee finalisten Joanne te Winkel (28) en Daniel van Zee (28) kregen een cheque voor een (buitenlandse) congresreis van 3.000 euro, eveneens gefinancierd door het Mondriaan Fonds.

Van Zee trad in 2017 in dienst bij Bouwburo Vitruvius in Asperen als restauratiemedewerker, maar heeft zich inmiddels bekwaamd als projectuitvoerder van onder andere herstel en herbouw van een monumentale schuur en moestuinmuur van de buitenplaats Over Holland in Nieuwersluis.

Te Winkel is opgeleid als sociaaleconomisch historicus en werkzaam bij het Gelders Genootschap als projectleider van Een Nieuwe Tijd. In dit project werken 11 Achterhoekse gemeenten samen aan het groots onder de aandacht brengen van het bijzondere erfgoed uit de Wederopbouwperiode.

Verbinding bevorderen

De prijs Monumententalent is ingesteld om jong talent tot 32 jaar in de monumentensector in de schijnwerpers te zetten en innovatieve ideeën en nieuwe energie met elkaar te delen.

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) wil met de award de verbinding van generaties in de erfgoedsector bevorderen en positieve aandacht genereren voor jonge monumentenprofessionals.

Zie ook Monumententalent

Foto: Christian Pfeiffer ontvangt de prijs Monumententalent 2019 uit handen van Susan Lammers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.