Coevorden draagt molens over aan Het Drentse Landschap

De molens De Hoop in Wachtum, De Albertdina in Noord-Sleen en De Arend in Coevorden zijn overgedragen aan Het Drentse Landschap. Daarmee zijn vijf van de zeven molens in de gemeente Coevorden in bezit gekomen van de stichting.

Verantwoordelijk wethouder Jeroen Huizing en directeur Sonja van der Meer van Het Drentse Landschap verrichtten vanmiddag (maandag 24 februari) de symbolische handeling. Met het bevestigen van een nieuwe naamplaat op molen De Hoop is de overdracht bezegeld.

De eerste twee van de zeven molens, De Jantina Helling in Aalden en De Bente in Dalen, zijn al sinds december 2018 eigendom van de stichting. Plan is, dat ook de laatste twee molens, de Jan Pol in Dalen en De Hoop in Sleen, nog voor het eind van dit jaar worden overgedragen.

Vertrouwen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis De Kom in Wachtum gaf wethouder Huizing aan vertrouwen te hebben in Het Drentse Landschap als beheerder.

“De stichting heeft jarenlange expertise op het gebied van erfgoed, de molens zijn er in goede handen”.

Op dezelfde wijze

Van der Meer op haar beurt beklemtoonde dat lokale gebruikers, vrijwilligers, molenaars en andere belanghebbenden op dezelfde wijze betrokken blijven bij de molens als voor de overname.

“De overdracht laat zien dat de gemeente Coevorden waardering heeft voor onze organisatie. Wij zullen het vertrouwen niet beschamen. Ons primaire doel is de molens, ook voor komende generaties, in goede staat te behouden”.

Foto: Met het bevestigen van een nieuwe naamplaat op molen De Hoop is de overdracht bezegeld (foto Frank van der Velden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.