Ga naar de inhoud

Crowdfunding kleinste politiebureautje nadert afronding

De crowdfunding om het kleinste politiebureautje van Nederland in het Amsterdamse dorp Sloten een nieuw leven te geven nadert haar afronding. Van de benodigde 50.000 euro is inmiddels meer dan 90 procent binnen, bijeengebracht door 219 donateurs.

Bedoeling is het monument, dat sinds 2015 leegstaat, te herbestemmen tot dorpswinkeltje annex VVV’tje met informatie over de omgeving. Slotenaren gaan er straks naar verwachting spannende boeken en zelfgemaakte artikelen verkopen. Het gebouwtje blijft beschikbaar voor dorpsfeesten, historische wandelingen en als ontmoetingspunt.

Meedoen aan de crowdfunding kan bijvoorbeeld door opgesloten te worden als boef. Elke cent telt, zegt initiator Stadsherstel.

Doneren

Maar gewoon doneren kan natuurlijk ook. Ga daartoe naar www.mijnstadsherstel.nl en kies een donatiebedrag. De cadeaus behorend bij de donatie worden automatisch thuisgestuurd. Geïnteresseerden die liever niet online doneren, kunnen rechtstreeks storten op rekening van de Vrienden van Stadsherstel NL66 INGB 0005 659 267 o.v.v. Politiebureautje + bedankje en adresgegevens.

Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september staan vrijwilligers van Stadsherstel klaar om meer te vertellen over de bijzondere plek. Ook kunnen liefhebbers dat weekeinde het pittoreske Sloten ontdekken door onder leiding van een gids een wandeling te maken vanaf de Molen van Sloten naar het politiebureautje.

Achter slot en grendel

Ervaren hoe het is om in de cel te zitten? Trek dan een boevenpak aan, laat je opsluiten en ga op de foto. Vrijlating kan alleen als er een bijdrage wordt achtergelaten voor de toekomst van het monumentje.

Adres: Dorpsplein 1 in Amsterdam. Data: zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.00 uur – 17.00 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Foto: Aart Jan van Mossel.