Ga naar de inhoud

Crowdfundingsactie voor restauratie Sint Michaëlskerk Blokker

De stichting Stadsherstel Hoorn opent zondag 26 maart de deuren van de Sint Michaëlskerk aan de Westerblokker 44 in Blokker. Het betreft een feestelijke open dag met live muziek, hapjes, drankjes en (voor de kleintjes) ballonnenclown Ellebel. Entree gratis.

Stadsherstel Hoorn kocht de monumentale kerk in 2013 en voerde een jaar later de eerste restauraties uit. Zo is een reconstructie van de torenspits teruggeplaatst en is de voorgevel opgeknapt. Komende zomer wordt volgens plan een begin gemaakt met de aanpak van het interieur en het leistenen dak.

Crowdfunding

Omdat de Sint Michaëlskerk geen kerkfunctie meer heeft, zijn haar deuren meestal gesloten. Op 26 maart heeft eenieder de kans het prachtige godshuis van binnen te bekijken.

Stadsherstel Hoorn maakt van de gelegenheid gebruik meer te vertellen over de toekomstplannen van het voor de Blokkerse gemeenschap belangrijke bouwwerk. Daarnaast betrekt zij mensen bij de crowdfundingsactie rond de restauratie van het sterk verouderde leistenen dak.

Met de actie hoopt de stichting een begin te maken met de noodzakelijke en beeldbepalende restauratie van het dak. Liefhebbers kunnen een of meer leien adopteren.

Adres: Weeshuistuin 9, 1621 GE Hoorn