Meteen naar de inhoud

Molenprijs 2021 voor houtzager De Otter

Houtzaagmolen De Otter in Amsterdam is winnaar van de Molenprijs 2021. Dat heeft de Hollandsche Molen vanmiddag (woensdag 13 oktober) bekend gemaakt vanuit molen De Windhond in Soest waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Het vrijwilligersteam van De Otter verzamelde 7.505 stemmen en won daarmee de hoofdprijs van 75.000 euro. Het geld is bestemd voor restauratie van de droogloodsen op het molenterrein om die vervolgens in te richten als museum.

Dolblij

Molenaars Maureen Brand Flu en Roel Gremmer zijn dolblij: “Alle stemmers superbedankt. Geweldig hoeveel fans ons hebben gesteund”.

De Otter nam het tijdens de stemperiode van 8 september tot 1 oktober op tegen 4 andere genomineerden. Zij krijgen elk het aantal stemmen dat zij behaalden in euro’s uitgekeerd, om ook hun molenproject verder te helpen. Koenders Möl in Braamt krijgt 2.869 euro voor de bouw van een bezoekersruimte. Molen Johanna in Huijbergen ontvangt 3.881 euro voor de bouw van hun educatieve ruimte. Bovenmolen G in Schermerhorn en poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda mogen cheques van respectievelijk 6.110 en 7.027 euro incasseren. Beide zullen dit gebruiken voor herstel van het wiekenkruis.

Molenprijs

De VriendenLoterij Molenprijs (voorheen BankGiro Loterij Molenprijs) is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de loterij.

Met de award willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlandse cultureel erfgoed. De prijs stelt een moleneigenaar in staat een molen te herstellen of te verfraaien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: