Ga naar de inhoud

Drie bijeenkomsten over sociale toegankelijkheid

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt in een museum of op andere erfgoedlocaties? De provinciale erfgoedhuizen vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen, als vrijwilliger of als bezoeker. Reden waarom zij vanuit het vrijwilligersplatform Erfgoedvrijwilliger.nl drie online bijeenkomsten houden over sociale toegankelijkheid.

Gewone omgang

Sociale toegankelijkheid betekent dat op een gewone manier met je wordt omgegaan. Het houdt in dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je gemakkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

In de praktijk is dat niet altijd vanzelfsprekend, veelal vanuit onwetendheid. Drie online bijeenkomsten, georganiseerd door Erfgoedvrijwilliger.nl, vormen voor erfgoedorganisaties een aanzet om aan de slag te gaan. Centrale vraag: hoe maak je jouw erfgoedorganisatie toegankelijker?

Bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst is een introductie op het onderwerp sociale toegankelijkheid. Expert Elvera van Leeuwen, werkzaam voor Mikxs, leert deelnemers hoe – ook met weinig geld en middelen – erfgoedbezoek toegankelijk valt te maken.

In de tweede sessie komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Hoe heeft hun fysieke of verstandelijke beperking invloed op hun bezoekerservaring of het vrijwilligerswerk?

In de derde bijeenkomst gaan deelnemers praktisch aan de slag. Sociale toegankelijkheid begint immers op je website, maar hoe zorg je voor de juiste informatie? De organisatoren raden aan voor een compleet beeld. alle drie de bijeenkomsten bij te wonen.

Nadere informatie

Op erfgoedvrijwilliger.nl is over de bijeenkomsten meer informatie te vinden. Wie bij een of meer bijeenkomsten wil aansluiten, treft op de website het aanmeldingsformulier aan. info@erfgoedvrijwilliger.nl.

Erfgoedvrijwilliger.nl

De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van duizenden vrijwilligers. Allen maken zich sterk voor behoud, onderzoek en beleven van erfgoed. Erfgoedvrijwilliger.nl ondersteunt erfgoedvrijwilligers en erfgoedorganisaties, ontstaan vanuit OPEN: de samenwerking tussen de Nederlandse erfgoedhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.