Drie finalisten Archeologietalentprijs 2020

Marlyn Everink, Rob van Haarlem en Jesper de Raad zijn de finalisten van de archeologietalentprijs 2020.

Marlyn Everink, werkzaam bij de Stichting Archeohotspots, onderscheidt zich volgens de jury op het raakvlak van archeologie en educatie. Rob van Haarlem, een van de twee directeuren van Tijdlab, is een jonge ondernemer in de archeologie die in korte tijd een bedrijf op poten heeft gezet dat naam heeft gemaakt op het gebied van 3D-presentaties en GIS toepassingen. Jesper de Raad, werkzaam bij Laagland Archeologie, levert volgens de jury o.a. veel praktische bijdragen aan de publieksarcheologie en aan community archaeology.

Bekendmaking winnaar

Tijdens de Reuvensdag op 19 november maakt juryvoorzitter Arjan de Zeeuw, directeur kennis en advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), bekend wie zich dit jaar Archeologietalent mag noemen.

De jury 2020 bestond verder uit Christel Brandenburgh (vanuit het veld/Groot Reuvensoverleg), Mohssine Dahhan (namens de gemeentelijk archeologen), Mans Schepers (universiteiten), Esther Vriens (bedrijfsleven), Marjolein van den Dries (Mondriaanfonds) en Monique van den Dries (archeologie en publieksonderzoek).

Talentontwikkeling

De RCE organiseert de jaarlijkse erfgoedtalentprijzen namens verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Het Mondriaanfonds financiert de awards in het kader van talentontwikkeling.

De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro. De overige finalisten krijgen de kans per persoon drie mille te besteden aan een persoonlijk ontwikkeltraject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.