Ga naar de inhoud

DutchCulture begint pilot erfgoedsamenwerkingen

Erfgoedprofessionals (in opleiding) uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius kunnen vanaf nu bij de Reiskostenregeling van DutchCulture’s Europe + Heritage programma 1.500 euro aanvragen om een Europese partner te bezoeken voor kennisuitwisseling. Dat geldt ook andersom.

Dus Europese erfgoedprofessionals kunnen ook worden uitgenodigd om daar naartoe te reizen. Daarnaast is het mogelijk om voor een samenwerkingsproject met een Europese partner 5.000 euro aan te vragen bij de Ondersteuningsregeling van het Europe + Heritage programma.

Vergoeding omhoog

Het Europe + Heritage programma van DutchCulture is gericht op kennismaking en kennisuitwisseling op erfgoedgebied. Erfgoedorganisaties, erfgoedprofessionals en medewerkers van gemeenten op het gebied van erfgoed uit het hele Koninkrijk kunnen aanvragen indienen bij de Ondersteuningsregeling en Reiskostenregeling.

De gebruikelijke reiskostenvergoeding van 250 euro is echter onvoldoende voor aanvragers uit het Caribische deel van het Koninkrijk, vandaar dat voor hen met deze pilot de vergoeding is verhoogd tot 1.500 euro.

Let op: het gaat nadrukkelijk om een internationale samenwerking tussen Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten of Sint Eustatius en een Europees land. Een samenwerking tussen het Caribische deel van het Koninkrijk en Nederland komt niet in aanmerking voor de regeling.

Aanvragen

Aanvragen voor de Europe + Heritage regelingen is eenvoudig en kan doorlopend, zonder deadlines. Op de website van DutchCulture staan een Nederlands- en een Engelstalig aanvraagformulier.

Aanvragers ontvangen binnen twee weken reactie, zodat zij snel kunnen beginnen met hun internationale project. DutchCulture nodigt in het bijzonder jonge professsionals uit om een aanvraag in te dienen.

Sinds 2021 heeft DutchCulture via het Europe + Heritage programma meer dan zeventig internationale reizen en projecten ondersteund.

DutchCulture 2021 – 2024

DutchCulture stimuleert, informeert en ondersteunt het culturele veld van het Koninkrijk der Nederlanden bij internationale samenwerking. In de periode 2021-2024 zet DutchCulture zich door middel van het Europe + Heritage programma in om kennismaking, kennisuitwisseling en samenwerking tussen het hele Koninkrijk en Europa op het gebied van erfgoed te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.