Ga naar de inhoud

Eerste huisconcert Huis Landfort te Megchelen

Traditioneel werd op historische buitenplaatsen genoten van muziek, literatuur en natuur. Huis Landfort in Megchelen (Oost-Gelderland) sluit aan bij die traditie met concerten, lezingen en andere culturele programma’s. Heleen Vegter en Charlotte Houberg bijten op 26 november het spits af met hun muzikale Jane Austen Salon.

Het betreft volgens de organisatie ‘een sprankelend concert’ door Heleen Vegter (sopraan) en Charlotte Houberg (piano). Gekleed in de mode van begin 19e eeuw, brengen zij hun publiek terug in de tijd van de Engelse schrijfster Jane Austen (1775-1817), beroemd vanwege haar boeken Emma en Pride and Prejudice.

Net als begin 19e eeuw

Net als in de film Pride and Prejudice maken de twee muziek, praten ze over (pikante) voorvallen en dansen ze zoals begin 19e eeuw in de huiskamer gebruikelijk was. Houberg: “De bijzondere sfeer van die muzikale salons proberen we opnieuw te creëren. Er is ook muziek speciaal voor deze salons door vrouwen geschreven. Dat werd stiekem gedaan, want eigenlijk mochten ze niet componeren”.

Al met al brengen beide dames met brief- en muziekfragmenten op Huis Landfort de wereld van Jane Austen tot leven. Ze vertolken werken van haar favoriete componisten (onder wie Mozart en Haydn) maar ook composities van tijdgenoten als Hélène de Montgeroult en de Poolse Maria Szymanowska, samen met teksten van onder anderen schrijfster Belle van Zuylen.

Rondleiding

Het concert is voor belangstellenden uit te breiden met een rondleiding door het landhuis van de buitenplaats. Toegang, inclusief rondleiding en concert met hapje/drankje 30 euro. Entree tot het concert met hapje/drankje 22,50 euro. Aanvang concert 15.30 uur. Voor reserveringen van toegangskaarten en tijden zie www.erfgoedlandfort.nl/bezoeken/

Foto: Huis Landfort in Megchelen (foto Leontine Lamers).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.