Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gratis naar klooster op Buitenplaats Doornburgh

17 februari @ 10:00 - 31 maart @ 17:00

Gratis

Het Bossche School-klooster op Buitenplaats Doornburgh, de voormalige Priorij Emmaus, is van 17 februari tot eind maart gratis te bezoeken. Hoewel in het groen verstopt, is het grijze, sobere bouwwerk een opvallende verschijning tussen alle andere traditionele buitenplaatsen langs de Vecht.
De priorij, gebouwd in 1966, ligt in Maarssen, vlakbij Utrecht. Tot 2016 werd het klooster bewoond door de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is voor hen ontworpen door architect Jan de Jong in de stijl van de Bossche School, ontwikkeld door de vermaarde architect Dom Hans van der Laan.
Het gebouw ademt het plastische getal: alles is tot in detail door de architect uitgedacht. Mede dankzij het nog aanwezige originele meubilair, ook naar ontwerp van De Jong, is de sfeer van het voormalige klooster nog duidelijk voelbaar.

Must voor architectuurliefhebber

De deuren van het klooster openen zich tijdelijk gratis voor publiek. In alle rust dwalen door de serene gangen is een must voor elke architectuurliefhebber. Ook de refter, kapel, huiskamer en kapittelzaal zijn in al hun eenvoud te aanschouwen.
Wandel bij mooi weer door het park, neem een kijkje bij de moestuin, of ga zitten in de adembenemende binnentuin, het kleurrijke hart van het voormalige klooster. De verschillende vertrekken zijn zelfstandig te ontdekken, met audiobegeleiding, of met papieren wegwijzer. Elke zondag zijn er – tegen vergoeding – rondleidingen met een gids die meer kan vertellen over de idealen van architect Jan de Jong en de filosofie achter de bouwstijl van de Bossche School.

Openingstijden

Stap van woensdag tot en met zondag binnen tijdens openingstijden, van 10:00-17:00 uur. Deze dagen is ook de horecagelegenheid in het voormalige klooster geopend voor koffie, lekkers en lunch. Neem plaats aan de originele tafels van de zusters. Kijk voor rondleiding en actuele openingstijden op www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Foto: Binnentuin voormalige Priorij Emmaus (foto Jelmer de Haas).

Gegevens

Begin:
17 februari @ 10:00
Einde:
31 maart @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Locatie

Buitenplaas Doonburgh
Diependaalsedijk 17
Maarssen, 3601 GH
+ Google Maps