Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kasteel Hernen, kasteel Doorwerth en kasteel Cannenburch Kidsproof Museum 2024

7 april @ 12:00 - 16:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
€ 11,50
erfgoedagenda Monumentaal

Onlangs zijn kasteel Hernen, kasteel Doorwerth en kasteel Cannenburch van Geldersch Landschap en Kasteelen ook dit jaar weer uitgeroepen tot Kidsproof Museum. In 2024 behouden zij de titel van kindvriendelijk kasteel; deze wordt uitgeroepen door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf. Zij mogen dit felbegeerde keurmerk voeren in 2024.

Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld. In 2024 krijgen 77 musea het Kidsproof keurmerk, in iederen provincie minstens één. Geldersch Landschap en Kasteelen heeft maar liefst drie Kidsproof musea: kasteel Hernen, kasteel Doorwerth en kasteel Canneburch. Kasteel Hernen heeft afgelopen jaar veel kinderen mogen ontvangen en diverse activiteiten voor de kids georganiseerd, zoals een ridder- en prinsessencursus, touwenlabyrinth en een vossenjacht.

Om dit te vieren heeft GLK een mooie actie voor de jonge kasteelbezoekers. Ieder kind met een museumkaart mag een vriendje of vriendinnetje gratis meenemen. Kinderen die een bezoekje willen brengen aan kasteel Hernen, kasteel Doorwerth en/of kasteel Cannenburch krijgen op vertoon van een geldige museumkaart voor kinderen een kinderkaartje gratis. De actie is geldig t/m 31 december 2023 tijdens de reguliere openstelling.
Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen bij Nijmegen
Datum: elke zondag
Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur 15.00 (laatste toegang)
Kosten: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas. Een gratis kinderkaartje op vertoon van een geldige museumkaart voor kinderen
Reserveren: is aanbevolen en kan via www.glk.nl/hernen
Naamsvermelding foto: Ton Rothengatter

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
12:00 - 16:00
Serie:
Kosten:
€ 11,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.glk.nl/hernen