Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kleur de Hanze

22 december 2023 @ 08:00 - 31 december 2023 @ 17:00

Kleur de Hanze

2023 Hanzejaar

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Vierhonderd jaar lang werkten zo’n 200 Hanzesteden in binnen- en buitenland samen binnen het handelsverbond. Een geweldig stukje historie dat de 9 Oost-Nederlandse steden veel welvaart heeft gebracht. Tijdens het Hanzejaar 2023 slaan Hasselt, Zwolle, Kampen, Hattem, Elburg, Harderwijk, Deventer, Zutphen en Doesburg de handen ineen om met een programma boordevol evenementen stil te staan bij 800 jaar Hanze.

Kleur de Hanze in december

Tijdens het Kleur de Hanze evenement worden in elke Hanzestad 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens kun je jouw kleurplaat projecteren op het pand en kleur je zelf het Hanzegebouw. Hoe bijzonder is dat!

Lijkt het je leuk om dit evenement bij te wonen? Zie het volledige programma.

Diverse andere activiteiten

In het kader van de viering van het Hanzejaar worden in het najaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals het gezamenlijke evenement 24 uur Hanze. Meer weten over deze en andere activiteiten die in de verschillende Hanzesteden in Oost-Nederland plaatsvinden? Houd de webpagina van het Hanzejaar 2023 in de gaten!

Locatie: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle

Gegevens

Begin:
22 december 2023 @ 08:00
Einde:
31 december 2023 @ 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
hanzejaar2023.nl