Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationaal Monumentencongres 2023

9 november 2023 @ 09:00

Nationaal Monumentencongres 2023

Nationaal Monumentencongres – 9 november
Het Nationaal Monumentencongres 2023 staat in het teken van vernieuwing, innovatie en de zoektocht naar mensen die baanbrekend werk durven te verrichten in de erfgoedsector. Want dit is hard nodig. Uitdagingen in de vorm van personeelstekorten (vooral onder ambachtslieden), te weinig overdracht van kennis en vakmanschap en versnippering in de keten, werpen de vraag op hoe we de monumentenzorg de komende tien jaar draaiend en gezond houden. Daarom is het thema van het Nationaal Monumentencongres 2023 ‘Erfgoedpioniers gezocht’.

Vooravond 8 november
De Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen zijn oneindig fascinerend en belichamen één op één het thema. Daarom is het bij uitstek dé locatie voor het Nationaal Monumentencongres 2023. Desalniettemin is het ruim 150 kilometer verwijderd van het centrum van Nederland. Omwille van afstand en reistijd kan het fijn zijn om een overnachting te boeken voorafgaande aan het congres. Om de avond in stijl door te brengen, faciliteren wij een vooravond programma en korting bij enkele hotels in de omgeving. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om comfortabel en uitgerust het congres te starten. Op woensdagavond 8 november wijden we het congres om 18:00 uur in met een borrel en diner in het Gevangenismuseum. Direct aansluitend dagen we je tot 22:00 uur uit om je erfgoedkennis te testen tijdens de enige echte Monumentenpubquiz. Deelname aan deze vooravond is optioneel.

Voor wie?
Het Nationaal Monumentencongres is een jaarlijks congres bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van erfgoedzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context. Iedere editie staat er een thema centraal dat urgent en relevant is voor de erfgoedsector.

Gegevens

Datum:
9 november 2023
Tijd:
09:00
Evenement Categorie:

Organisator

Floor Oudshoorn
Telefoon
(033) 2091000

Locatie

Kolonie van Weldadigheid, Veenhuizen
Kolonie van Weldadigheid Veenhuizen
Veenhuizen,
+ Google Maps