Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Slaags aan de Maas. De Zonnekoning en Oranje

Slaags aan de Maas. De Zonnekoning en Oranje

24 november 2023 @ 11:00 - 17:00

€ 21,00

Koning Lodewijk XIV kort voor de verovering van Maastricht, 1673

In juni 2023 is het 350 jaar geleden dat de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV in dertien dagen tijd Maastricht veroverde. Het gonsde in heel Europa, want de stad gold destijds als een van de sterkste vestingen van het continent. De overwinning kreeg een prominente plek in de Spiegelzaal in Versailles en op de Porte Saint-Denis in Parijs.

In 1676 mislukte een poging van stadhouder Willem III van Oranje om de stad te heroveren voor de Nederlandse Republiek. Franse soldaten en bestuurders bleven uiteindelijk nog tot 1679 in Maastricht.

Wat dreef beide vorsten? Wat betekenden Maastricht en Limburg voor hen? En welke gevolgen hadden hun acties voor de mensen in deze regio? Deze vragen staan centraal in de grootse tentoonstelling De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas.

Deelnemers van de VriendenLoterij krijgen op vertoon van hun VIP-kaart gratis toegang (inclusief een introducé). 

In samenwerking met het Service Historique de la Défense, Musée national des châteaux de Versailles et de Trianon, Rijksmuseum, Paleis het Loo en vele andere.

Historicus Luc Panhuysen neemt je via een uitgebreide audiotour mee door de hele tentoonstelling. Aan de hand van korte verhalen sta je extra stil bij bepaalde onderwerpen en objecten en geef je je museumbezoek nog meer diepgang. Speciaal voor kinderen is er de audiotour Hoe word je koning?. Audiotours zijn inbegrepen bij je bezoek.

Gegevens

Datum:
24 november 2023
Tijd:
11:00 - 17:00
Serie:
Kosten:
€ 21,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.limburgsmuseum.nl/tentoonstelling/de-zonnekoning-en-oranje/

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX Venlo
Keulsepoort 5
Venlo, 5911 BX
+ Google Maps
Telefoon
Keulsepoort 5 5911 BX Venlo Telefoon: +31 (0)77 352 2112 E-mail: info@limburgsmuseum.nl
Bekijk de site van Locatie