Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Volle maan wandeling

25 november 2023 @ 20:00 - 22:00

€ 8,

Luisteren naar de geluiden van de nacht

Normaal is het Wekeromse zand na zonsondergang niet toegankelijk, maar tijdens deze excursie wordt hierop een uitzondering gemaakt. U gaat met de boswachter mee naar het donkere bos rond het Wekeromse zand. U zult zich verbazen over hoe licht het is als we daarna vanuit het donkere bos het zand op gaan. De boswachter helpt u de geluiden van het ons omringende bos in de nacht te herkennen. Geritsel in de bladeren, wild op het zand en misschien roepende bosuilen. Juist door die geluiden zult u merken dat een wandeling die u overdag al vaker hebt gemaakt gedurende de nacht opeens geheel anders kan zijn. Probeer het eens en loop mee met de boswachters.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Omdat het in het bos best donker kan zijn is het aan te raden een klein zaklampje mee te nemen. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen en mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn verboden.

Startlocatie

De parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.

Routebeschrijving
Vanuit Ede: Richting Otterlo (Apeldoornseweg). Op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus, afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg) Na 3,5 km bij bord P Geldersch Landschap & Kasteelen linksaf slaan. Rechts aanhouden. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Vanaf Wekerom (= Edeseweg): na ca. 2,5 km. rechtsaf bij bord P Geldersch Landschap & Kasteelen. Verder zoals hiervoor.

Informatie
Keesjan, 06 52 51 91 46
Dirk, 06 28 84 93 31

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit.Bekijk de mogelijkheden.

Gegevens

Datum:
25 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€ 8,
Evenement Categorie:
Site:
https://www.glk.nl/activiteiten/excursie/volle-maan-wandeling-4