Festival slaat brug tussen kunst en erfgoed

Tien artiesten zijn voor het Erfgoedfestival 2020 op tien Gelderse locaties in residentie, waar zij zich laten inspireren door het thema Oost/West van de Maand van de Geschiedenis.

De resultaten van hun verblijf – kunstwerken, muzieknummers, fotoreportages – worden online gepresenteerd van 27 september tot en met 31 oktober. Tot die tijd is het maakproces te volgen via erfgoedfestival.nl. Het Erfgoedfestival 2020 is het zesde op rij.

Online programma

27 september: Opening vanuit (een fysiek beperkt toegankelijk) Musis

Sacrum Arnhem met Typhoon en Jaap Robben (12.00 uur -12.45 uur);

4 oktober: Suzanne Liem, Anne Soldaat en Clean Pete;

11 oktober: Farida Nabibaks en Roos Rebergen (Roosbeef);

18 oktober: Micha Wertheim en Marike Jager;

25 oktober: Paulien Cornelisse en Akwasi.

Meer op erfgoedfestival.nl/agenda.

Talenten

De kunstenaars zijn niet de enigen die zich door Gelders erfgoed laten inspireren. Ook vijf jonge talenten uit de provincie verblijven op bijzondere locaties. Zij gaan daar, net als de artiesten, aan de slag met het thema Oost/West. Hun resultaten zijn als voorprogrammering terug te zien in het online festivalprogramma.

Ontdek de verhalen

Wie geïnspireerd is geraakt kan op erfgoedfestival.nl verhalen lezen van locaties die op bijzondere manier ‘aanhaken’ op het thema.

Ontdek bijvoorbeeld de ontmoeting van het oosten en het westen in de schilderijen van de Gebroeders Van Lymborch of wandel van oost naar west langs de wederopbouw van Nijmegen na de Tweede Wereldoorlog. Elke week verschijnen nieuwe verhalen.

Blijf op de hoogte

Niets missen van het Erfgoedfestival 2020? Volg het op social mediakanalen en meld je aan voor de festivalnieuwsbrief. Daar ook is aan te geven of men meldingen wenst te ontvangen als een artiest live gaat.

Coöperatie

Het Erfgoedfestival is een initiatief van Erfgoed Gelderland, een coöperatie van meer dan 200 organisaties, ondersteund door de provincie Gelderland. Meer informatie en het online programma staan op erfgoedfestival.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.