Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Dag van het Kasteel

Ridderspelen bij Kasteel Huis Bergh

Het NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats (NKS) krijgt voor de Dag van het Kasteel voor de komende vier jaar een subsidie van 102.500 euro van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Mede dankzij die bijdrage kan de NKS het evenement voortzetten.

De Dag van het Kasteel, jaarlijks gehouden op tweede pinksterdag, is een manifestatie waarbij bezoekers op laagdrempelige manier kunnen kennismaken met kastelen en buitenplaatsen in Nederland.

Dit jaar bezochten 75.000 mensen een of meer van de 101 opengestelde kastelen en buitenplaatsen.

RONDOM thema jubileumeditie

In 2017 viert de Dag van het Kasteel haar tiende editie. Thema: RONDOM. Dit omdat er vaak veel bijzonders te ontdekken valt rond het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen, een put, opgravingen, tuinornamenten, een eenzame boom.

De jubileumuitgave is op maandag 5 juni. Die dag is traditiegetrouw een groot aantal kastelen en buitenplaatsen in heel Nederland geopend. Een scala activiteiten, lezingen en tentoonstellingen informeert bezoekers over de plek waar zij te gast zijn. Ook in België is op de Dag van het Kasteel een aantal kastelen en buitenplaatsen voor publiek toegankelijk. www.kastelen.nl

Foto: Ridderspelen bij Huis Bergh in ’s-Heerenberg tijdens de Dag van het Kasteel.