Fotowedstrijd museumbuiten

Zolang de deuren van de musea dicht of half open zijn, halen we onze energie vooral uit de natuur. Kunst kan daarbij helpen, want goede kunstenaars helpen nieuwe dingen te zien – of oude dingen als nieuw.

Om dat zelf te laten ervaren houdt de Vereniging Rembrandt in samenwerking met Natuurmonumenten een fotowedstrijd. “Trek eropuit en herken wat een bepaalde kunstenaar trof in het landschap. Van een imposant vergezicht of karakteristieke boom tot lichtval, structuur of atmosfeer; alles kan”, zegt boswachter Miranda Fieret.

Prijs

De twee partners in de organisatie roepen belangstellenden op een foto op social media te delen met de hashtag#museumbuiten of een foto te sturen naar Vereniging Rembrandt.

De twee mooiste inzendingen worden beloond met een wandeling op de Oude Buisse Heide in Zundert, onder begeleiding van een boswachter van Natuurmonumenten en een kunsthistoricus van de Vereniging Rembrandt. De actie loopt tot 1 juni 2021.

Doe mee

Fieret: “Soms denk ik dat ik in een Brabants stilleven ben gestapt. De grillige bomen en prachtige gebouwen op mijn werkplek, landgoed de Oude Buisse Heide bij Zundert, doen mij de rest van de wereld vergeten. Kunstenaar Charley Toorop was hier ooit te gast. Zou zij ook de prachtige bloesem hebben gezien van de peren- en appelbomen in de moestuin?

Inspiratie is in de natuur volgens de boswachter nooit ver weg. “Laatst moest ik schuilen voor de regen. Met de capuchon omhoog rende ik naar ‘t Proathuis aan de rand van het bos. Daar zag ik twee schilderijen van de Oude Buisse Heide aan de muur als een mini-expositie in de buitenlucht, een ode aan het landschap. Ik hoop dat we die ode met #museumbuiten extra kracht kunnen geven”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.