Ga naar de inhoud

Geheimen Gelderse grafheuvels in Bouwhuis Kasteel Cannenburch

Van april tot en met oktober 2017 is in het Bouwhuis naast Kasteel Cannenburgh in Vaassen een bijzondere grafheuvel-expositie te zien.

Het prachtige landschap van de Veluwe herbergt circa zevenhonderd grafheuvels. Deze monumenten uit de prehistorie zijn nog altijd zichtbaar. Hoewel de archeologische rijkdom van de overwegend beboste landstreek (ongeveer 1.000 vierkante kilometer) in Gelderland bij de meeste mensen niet zo bekend is, geven de vondsten die in de grafhevels zijn gedaan inzicht in leven, gebruiken en rituelen van de prehistorische bewoners.

Deze schatkamer is straks voor publiek te bewonderen door samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden en de gemeente Epe. Aangevuld met particuliere vondsten die normaliter niet zichtbaar zijn.

De tentoonstelling is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kasteel Cannenburch is een locatie van het Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). Adres: M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Met een entreekaart voor Kasteel Cannenburch is de toegang inclusief. Donateurs GLK, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders mogen op vertoon van hun pas gratis naar binnen.

Foto: De vondsten in de grafheuvels op de Veluwe geven inzicht in leven, gebruiken en rituelen van de prehistorische bewoners (foto CODA).