Ga naar de inhoud

Gunay Uslu ceo familiebedrijf Corendon

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft koning Willem-Alexander vanochtend (donderdag 30 november) haar ontslag aangeboden om vrijwel meteen terug te keren naar familiebedrijf Corendon. Opvolger van de D66-bewindsvrouw is haar partijgenoot Steven van Weyenberg.

Corendon, opgericht in 2000, is een Turks/Nederlandse holding, gespecialiseerd in vliegvakanties. Het bedrijf, in handen van haar broer, vroeg Uslu (51) om terug te keren.

Verantwoordelijkheid

“Hoewel ik de rit met dit kabinet graag had afgemaakt, heeft Corendon een zeer dringend beroep op mij gedaan. De huidige ceo (Steven van der Heijden – red.) ziet zich gedwongen zijn functie neer te leggen vanwege persoonlijke omstandigheden. Ik voel die verantwoordelijkheid en daarom stap ik over”, aldus de vertrokken staatssecretaris.

Tomeloze inzet

In een eerste reactie liet demissionair premier Mark Rutte weten dat hij Gunay Uslu zal missen in het kabinet. “Haar tomeloze inzet voor de cultuursector wordt breed gewaardeerd”. Uslu was eerder cultuurwetenschapper en vervulde bestuurlijke functies in de cultuursector.

Op de LinkedIn pagina staat haar volledige afscheidsbrief.

Foto: Gunay Uslu wordt vrijwel meteen ceo van vakantiebedrijf Corendon (foto Valerie Kuypers en Martijn Beekman).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.