Ga naar de inhoud

Hans Brug voorzitter Utrechts Landschap

Hans Brug is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Utrechts Landschap. Hij volgt Michaël Kortbeek op. Brug is in het dagelijks leven directeur-generaal van het RIVM in De Bilt. Daarnaast is hij o.a. hoogleraar in Amsterdam, waar hij zich bezighoudt met gedrag en educatie op het gebied van gezondheid. Brug is lid van de Economic Board Utrecht.

“Het belang van natuur en een gezonde leefomgeving voor welzijn en brede welvaart ken ik vanuit mijn werk, en ervaar ik dagelijks als ik door en langs het natuurlijk en cultureel erfgoed van het Utrechts Landschap fiets. Als voorzitter van de Raad van Toezicht draag ik graag bij aan de missie van de organisatie”, zegt de nieuwe voorman.

Directeur Saskia van Dockum is blij met de keus van de Raad van Toezicht. Zij dankt Brug’s voorganger Kortbeek voor diens inzet voor natuur, landschap en erfgoed.

Al meer dan 95 jaar

Het Utrechts Landschap beschermt al meer dan 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. De organisatie koopt natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

In totaal beheert zij ruim 5.800 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Het werk van het Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 36.000 donateurs (Beschermers), ruim 750 vrijwilligers en 81 bedrijfsvrienden. www.utrechtslandschap.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.