Heemschut: Blauwe Golven Arnhem sleutelwerk

De Werkgroep Monumentale Kunst van erfgoedvereniging Heemschut heeft De Blauwe Golven te Arnhem voorgedragen voor de 100 belangrijkste kunstwerken in de openbare ruimte. BK-informatie verzamelt alle informatie en stelt de lijst samen.

Het omgevingskunstwerk van Peter Struycken uit de jaren 70 in de Gelderse hoofdstad is volgens de erfgoedvereniging van grote betekenis. Het werk bestaat uit een golvend oppervlak blauwwitte stenen met centraal een fontein. Een deel van de golven wordt gebruikt als parkeerplaats, vanwege het tekort aan stallingruimte in het Arnhemse centrum.

Vakblad

Veertig jaar geleden werd BK-informatie opgericht op initiatief van de Rijksgebouwendienst en de grote steden. Dit vanuit de behoefte aan een eigen vakblad voor kunstenaars.

Nu zoekt BK-informatie de 100 belangrijkste kunstwerken in de publieke ruimte. Heemschut’s Werkgroep Monumentale Kunst stuurde van alle projecten De Blauwe Golven in.

Onderzoek toekomst

Nog steeds zijn er zorgen over het voorbestaan van het kunstwerk in Arnhem. De plaatselijke overheid is de toekomst aan het onderzoeken.

Zelf een suggestie doen? Of ook de Blauwe Golven insturen? Dat kan via:
https://www.bkinformatie.nl/artikelen/veertig-jaar-bk-informatie-denk-met-ons-mee/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.