Herbestemming Polygonale Loods Tilburg op til

Polygonale Loods

BOEi en EVE Tilburg zijn een samenwerking aangegaan voor het herbestemmen van de Polygonale Loods in de Spoorzone te Tilburg. BOEi draagt zorg voor restauratie, herbestemming, investering en beheer van de monumentale loods. EVE blijft zich focussen op de exploitatie van de horeca (restaurant, wijnbar en terras) en de foodmarket.

“Voor het verwezenlijken van onze plannen hadden we geen betere partner kunnen wensen”, zegt André van der Zalm namens EVE Tilburg. “De kennis en ervaring van BOEi op het gebied van herbestemmen van erfgoed en monumenten is van grote toegevoegde waarde voor het gebouw en de Spoorzone als geheel”.

Pareltje

BOEi-directeur Arno Boon op zijn beurt noemt de Polygonale Loods ‘een pareltje om aan te mogen werken’.

“De combinatie van de plek en het gebouw met de draaischijf verdienen een tweede leven. Met EVE geloven wij de nodige levendigheid in de Spoorzone te kunnen brengen”.

Beide partners hebben het Utrechtse architectenbureau ZECC gevraagd de plannen vorm te geven. “ZECC is geselecteerd, omdat het bureau ons wist te verrassen met een efficiënte speelse indeling van de Polygonale Loods. Hierdoor komen alle functies beter tot hun recht”, aldus Van der Zalm.

UNHCR

EVE is de naam van het restaurant, foodmarket, terras en winebar die in de Polygonale Loods aan het nieuwe Stationsplein te Tilburg gevestigd worden. EVE staat voor Eten Voor Eten. Een deel van de opbrengst van de formule wordt gedoneerd aan het UNHCR World Food Programme.