Ga naar de inhoud

Hulde voor concept spel sleutelbewaarders SOGK

Creatief bureau 212 heeft een zilveren International Design Award (IDA) gewonnen voor het sleutelbewaardersconcept dat de reclamemakers bedachten en ontwikkelden voor de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

De stichting beoogt met het project jongeren bewust te maken van de rol die een kerk speelt in hun dorp, en laten nadenken over welke rol het gebouw in de toekomst kan spelen. Zo wordt bij kinderen bewustzijn en interesse gewekt over het erfgoed dat zich al eeuwen in hun midden bevindt. Aan de hand van een spel met vragen leren zij over kerk en erfgoed. Zijn hun antwoorden juist, dan opent zich door middel van een sleutel het desbetreffende ‘quizkerkje’.

IDA

De International Design Awards worden jaarlijks uitgereikt in Los Angeles aan architecten en ontwerpers uit de hele wereld. De prijzen zijn bedoeld om hun werk te erkennen, eren en te promoten.

Bureau 212 sleepte vorig jaar ook al een zilveren IDA in de wacht voor MusicMonster, een bronzen IDA en een honourable mention voor de boekenkast in de synagoge te Appingedam, eveneens in opdracht van de SOGK.