Limburgs Landschap vraagt hulp bij herbouw theehuis

theehuis - monumenten - monumentaal

De stichting Het Limburgs Landschap is begonnen geld in te zamelen om herbouw van het historische theehuis van Kasteel Elsloo dat onlangs na brandstichting volledig in de as is gelegd, te bekostigen.

De alles vernietigende vuurzee heeft bij vrijwilligers en beroepskrachten van de particuliere natuurbeschermingsorganisatie grote verslagenheid teweeg gebracht. Temeer omdat juist plannen waren ontwikkeld om het karakteristieke gebouwtje te restaureren.

Verantwoord

Omdat in het kader van de voorgenomen opknapbeurt al opmetingen waren verricht en detailtekeningen gemaakt, is verantwoorde herbouw volgens Het Limburgs Landschap mogelijk. Maar financieel is een moeilijke situatie ontstaan.

Toegeven aan vandalisme is echter het laatste wat de natuurbeschermers willen. De honderden reacties op sociale media geven aan dat ook de inwoners van Elsloo en wijde omtrek het destructieve gedrag van de brandstichters verafschuwen. Reden voor Het Limburgs Landschap alle financiële mogelijkheden voor herbouw van het theehuisje te onderzoeken.

“Lukt het om voldoende geld bijeen te brengen, dan kan de historische situatie hersteld worden en kunnen mensen die het mooie park van Kasteel Elsloo bezoeken weer op aantrekkelijke manier van het uitzicht op het Maasdal genieten”. Zie ook www.limburgs-landschap.nl

Foto: historische foto van het theehuisje van Kasteel Elsloo.