Ga naar de inhoud

Hybride evenement in plaats van beurs PROVADA

Ondanks de versoepelingen in het kader van de gezondheidscrisis COVID-19 annuleert PROVADA de beurs van 3, 4 en 5 november in de RAI te Amsterdam. In plaats daarvan presenteert de organisatie voor de vastgoedsector een hybride evenement.

Per 1 juli worden de coronaregels verder verruimd. Kleinschalige manifestaties zijn weer mogelijk en ook voor grotere kan men met de nodige creativiteit én met inachtneming van de anderhalve meter weer aan de slag.

Dat is weliswaar goed nieuws, maar voor PROVADA onvoldoende om de driedaagse beurs met circa 300 standhouders door te laten gaan.

Beleving en kwaliteit voorop

Volgens een woordvoerder zijn de afgelopen weken met de RAI en andere organisatoren tal van scenario’s doorlopen.

“Met een goed protocol kan – op papier – veel. Maar wij zijn mensen van de praktijk. Beleving en kwaliteit staan hoog in het vaandel en we willen het graag iedereen naar de zin maken. De beperkende maatregelen met onder andere looproutes, timeslots en aantal bezoekers passen daar niet bij. Bovendien verwachten wij dat ook standhouders (extra) kosten gaan maken om mensen veilig te kunnen ontvangen op stands en pleinen”.

Van de nood een deugd

“Van de nood een deugd maken”, typeert managing director Peter Schreuter zijn besluit.

“Het gegeven dat wij in de RAI over drie hallen beschikken in combinatie met de reacties van standhouders vorige week tijdens PROVADA Live, de virtuele vastgoedbeurs, tonen aan dat iedereen uitkijkt naar de ontmoetingen die wij op onze beursdagen faciliteren. Dat bracht ons op het idee om het in november anders te doen. Zonder stands hebben we een gigantische ruimte die op alle mogelijke manieren creatief valt in te vullen, uiteraard met inachtneming van de dan geldende regels. We zetten op 3, 4 en 5 november een bijzonder PROVADA evenement neer waar je heen gaat voor ontmoetingen, netwerken, inhoud en fun”.

PROVADA Live

Volgens Schreuter komt de organisatie dezer dagen terug met PROVADA Live, een online beursvariant waar op 16 en 17 juni mee is proefgedraaid.

Voor de inhoudelijke programmering is dat naar het zich laat aanzien een alternatief waarbij het bereik zelfs vaak groter is dan de fysieke vorm. “Het grote voordeel van online”, aldus Schreuter, “is bovendien dat je sessies kunt terugkijken. Maar het vervangt natuurlijk niet de sociale component van een evenement”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.