Ga naar de inhoud

Kees-Jan Dosker directeur Nationaal Restauratiefonds

Kees-Jan Dosker is benoemd tot directeur van het Nationaal Restauratiefonds. Hij begint per 7 maart.

Voorheen was Dosker o.m. divisiedirecteur bij Staatsbosbeheer, waar hij verantwoordelijk was voor alle activiteiten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en voor de afdelingen Landschap, Cultuurhistorie en Gebouwen, Grondzaken, Vermogensbeheer en Juridische Zaken. Ook heeft de nieuwe NRF-topman een achtergrond in logistieke en zakelijke dienstverlening en was hij in (directie-)functies werkzaam bij onder meer Koninklijke Nedlloyd, Tempo Team, Schiphol Group en ProRail.

Naast ervaring in het aansturen van organisaties en organisatieverandering, is Dosker bekend met publiek private samenwerkingen. Hiermee sluiten zijn kennis en vaardigheden goed aan bij de ambities van het Restauratiefonds voor de komende jaren.

Dosker zegt enthousiast te zijn over zijn nieuwe baan. “Het publiek belang zakelijk dienen – daar sta ik voor: een optimaal functionerende luchthaven, aangename stations en schitterende natuurgebieden. Vanuit het Nationaal Restauratiefonds, samen met vele andere partijen, streef ik er naar ‘ieder monument springlevend’ te laten zijn”.

Foto: Jeroen den Hartog