Ga naar de inhoud

Kijkje in de keuken van Haags Gemeentearchief

Een kijkje in de keuken van het Haags Gemeentearchief is de titel van een tentoonstelling, die maandag 26 februari wordt geopend door wethouder Saskia Bruines (Cultuur). De expositie, in het atrium van het stadhuis, is ingericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het Haags Gemeentearchief. Medewerkers nemen publiek mee in hun dagelijks werk. Wie zijn het, wat doen ze en waarom doen ze het?

Vanaf 27 februari is in het atrium ook de tijdscapsule te bewonderen, die onder de sokkel van het ruiterstandbeeld van koning Willem II op het Buitenhof is aangetroffen. Het standbeeld is in november 2023 ontmanteld om plaats te maken voor een uitzichtpunt.

Loosduinen

De tentoonstelling Oog in oog met Loosduinen, nog tot 3 maart te zien in De Galerij op station Spui in de tramtunnel, wordt binnenkort afgesloten. In deze expositie tonen 52 bewoners van het stadsdeel wat Loosduinen voor hen betekent.

Oog in oog met Loosduinen is onderdeel van #HaagsDNA – Loosduinen; het programma waarin het Haags Gemeentearchief in acht jaar tijd alle acht stadsdelen van Den Haag bezoekt om er de geschiedenis van het stadsdeel te brengen én om er de verhalen van nu op te halen.

Foto: Ook de inhoud van de tijdscapsule die onder de sokkel van het ruiterstandbeeld van koning Willem II op het Buitenhof is aangetroffen, is vanaf 27 februari in het atrium te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.