Ga naar de inhoud

Koning opent kenniscentrum in Den Haag

Koning Willem-Alexander heeft vandaag (woensdag 19/4) gebouw B30 aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag geopend. Daar huizen het Centraal Planbureau (CPB), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). Het pand is daarmee een belangrijk kenniscentrum voor de rijksoverheid. Ook is in B30 de Autoriteit Persoonsgegevens gevestigd.

Het Rijksvastgoedbedrijf zorgde voor renovatie en herinrichting van het voormalige gebouw van het ministerie van Economische Zaken. Het monumentale pand uit 1917 is nu een flexibel kantoor voor diverse organisaties met 450 werkplekken en een publiek gebied.

De opdracht voor renovatie en exploitatie van het gebouw werd in maart 2014 gegund aan Facilicom (PPS B30). Met die onderneming sloot het Rijksvastgoedbedrijf een zogenoemd DBFMO-contract met een looptijd van 30 jaar.

DBFMO staat voor design, build, finance, maintain en operate. Dat betekent dat het consortium van Facilicom de renovatie niet alleen ontwierp, uitvoerde en financierde, maar voor de gebruikers ook 30 jaar zorgt voor onderhoud en facilitaire diensten.

Foto: Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag (foto Corné Bastiaansen).