Koning opent Park Paviljoen De Hoge Veluwe

Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een winkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe.

Het Park Paviljoen biedt bezoekers naar eigen zeggen een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond.

In het weekeinde van 22 en 23 juni zijn bezoekers welkom om het nieuwe paviljoen van binnen te komen bekijken. Medewerkers laten die dagen de verschillende ruimtes van het publieksgebouw zien.

Vanaf 25 juni in gebruik

Het nieuwe parkrestaurant, de parkwinkel en de informatiebalies worden op dinsdag 25 juni volledig in gebruik genomen. Daarna kan iedereen er dagelijks terecht voor een kop koffie, een diner of bijvoorbeeld een cadeautje. De zalen op de verdieping zijn vanaf 1 oktober open.

Multifunctioneel

Het Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw is een eerste stap gezet in grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het park.

Ook het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingswegen, fietspaden en de parkeerplaats zijn opnieuw ingericht. Daarnaast wordt in de toekomst de fietsenstalling vernieuwd en worden de parkingangen en op den duur het museum onder de grond, het Museonder, vernieuwd.

Hart

Het Park Paviljoen is het nieuwe hart van het park; de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het ontwerp is van architectencombinatie Monadnock/DeZwarteHond, de Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering en Rots Bouw voor de bouw. hogeveluwe.nl

Foto: Artist impression van het nieuwe publieksgebouw op De Hoge Veluwe dat op 21 juni officieel wordt geopend (foto Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe).