KRAGT koopt rijksmonument Villa Mariënhof in Tilburg

KRAGT, de Eindhovense ontwikkelaar van monumentaal vastgoed, heeft de rijksmonumentale Villa Mariënhof aan de Bredaseweg 387 te Tilburg gekocht. Sinds gisteren (woensdag 14 oktober) is de onderneming eigenaar. Zij gaat een deel van het perceel van 17.900 vierkante meter herontwikkelen.

Exclusieve woonomgeving

Op het ogenblik wordt gewerkt aan een plan om een exclusieve woonomgeving te creëren op het landgoed waarbij de villa in huidige staat behouden blijft. Ook aanvullende bouw in de tuin wordt met respect voor het ontwerp van Leonard Springer bepaald.

Villa Mariënhof (1918) is destijds neergezet onder architectuur van J.W. Hanrath. De omliggende tuin maakt deel uit van het rijksmonument.

“We willen de monumentale waarden van het perceel zoveel mogelijk behouden door enkel te bouwen in delen die niet bij het originele ontwerp horen”, zegt Jeroen van Wezel, mede-eigenaar van KRAGT. “Zo kunnen we de toekomstige bewoners straks het wonen in een rijksmonumentale tuin zoveel mogelijk laten ervaren”.

Eerdere projecten

KRAGT transformeerde eerder de Stadspoort, het oude postkantoor in Eindhoven, tot hippe woonstudio’s. Daarnaast schiep het bedrijf startersappartementen in een kantoorvilla aan de Heuvelring te Tilburg en heeft het, eveneens in Tilburg, een pakhuis aan de Broekhovenseweg omgebouwd tot luxe loft appartementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.