Miljoen voor Themafonds Erfgoedvrijwilligers

De Stichting Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds schenkt het Themafonds Erfgoedvrijwilligers een half miljoen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat dat bedrag matchen zodat in totaal 1.000.000 euro beschikbaar is om kleine musea en erfgoedorganisaties en hun vrijwilligers (maximaal 3 fte) in deze corona-crisistijd te steunen.

De Stichting Hendrik Muller’s subsidieert culturele doelen van landelijke betekenis, zoals restauraties van rijksmonumenten, publicaties, prijzen en jonge veelbelovende Nederlandse studenten. Nu de erfgoedsector het moeilijk heeft, wil zij een (extra) steentje bijdragen.

Succesvol vervolg

Met de financiële injectie wordt een succesvol vervolg gegeven aan de regeling van het Themafonds Erfgoedvrijwilligers die het Cultuurfonds in 2020 vanwege COVID 19 in het leven heeft geroepen. Vorig jaar zijn daarmee 136 kleine musea en erfgoedorganisaties met een achterban van 10.000 erfgoedvrijwilligers gesteund met een bedrag van in totaal 560.000 euro.

Aanvragen

Kleine musea en erfgoedorganisaties kunnen nog tot en met 30 april in aanmerking komen voor steun ter verbetering van hun educatieve middelen. Er is een projectbijdrage van maximaal vijf mille (inclusief btw) beschikbaar voor aanschaf en vernieuwing van websites, digitalisering, publieksbegeleiding en -bereik.

Meer informatie over de regeling staat op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Foto: De beleefwandeling van Dekema State in Jelsum (foto René Dessing).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.