Molenfonds steunt zeven projecten voor groot onderhoud

Het Molenfonds heeft voor groot onderhoud in totaal bijna twee ton toegekend aan de eerste zeven projecten.

Voor funderingsherstel bij de Watermolen van Singraven stelt het fonds 52.500 euro beschikbaar. De karakteristieke weidemolen van de Klikjespolder in Midwoud langs de spoorbaan Hoorn – Medemblik kan 23.100 euro tegemoet zien.

Middelste Molen

Voor funderings- en waterloopherstel ontvangt de Middelste Molen te Cabauw 52.500 euro. De Binnenmolen in Rhenen krijgt voor het vernieuwen van de stelling 20.215 euro.

Tot slot kunnen de Veendermolen Roelofarendsveen (herstel koperen dakbedekking), de Hoop Doet Leven te Voorhout (herstel metselwerk) en de Ondermolen van de Viergang van de Tweemanspolder bij Zevenhuizen (nieuw rietdek voor de kap) ieder 15 mille tegemoet zien bovenop reeds toegekende provinciale subsidies.

Behoud

Het Molenfonds, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen, streeft naar behoud van molens als cultuurhistorisch erfgoed in het Nederlandse landschap. Het fonds doet dat door financieel bij te dragen aan vooral groot onderhoud aan monumentale wind- en watermolens.

Foto: De Binnenmolen in Rhenen krijgt een bijdrage uit het Molenfonds voor het vernieuwen van de stelling (foto Peter ten Berg).