Monumentenfotograaf zoekt verhalen KBL-bewoners

Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers zoekt (verhalen van) bewoners van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen voor een nieuwe door haar vast te leggen reeks.

“Rond landgoederen, kastelen en buitenplaatsen hangt een sprookjesachtige sfeer”, vindt Van Geffen-Lamers. “Voor mijn werk kom ik regelmatig op dit soort plekken en als ik bewoners spreek, blijkt de realiteit vaak minder rooskleurig dan in mijn fantasie”.

Interesse

Omdat Van Geffen-Lamers met interesse verhalen van KBL-bewoners hoort én zij graag de betreffende plekken vastlegt is zij begonnen met deze fotoserie.

“Natuurlijk is het prachtig op een landgoed, kasteel of buitenplaats te wonen. Mensen die ik spreek, zijn zich daar terdege van bewust. Maar het is niet overal enkel rozengeur en maneschijn. Het is simpelweg keihard werken om het huis, eventuele bijgebouwen en de tuin in stand te houden. Terwijl onderhoud vitaal is om het goed aan volgende generaties door te kunnen geven. Vaak moet dat naast een baan en een gezinsleven”.

Vanwege haar nieuwsgierigheid naar die persoonlijke verhalen, wil de gepassioneerde monumentenfotograaf in contact komen met bewoners van landgoederen, kastelen of buitenplaatsen. Dat kunnen mensen zijn die het goed hebben gekocht, maar ook bewoners van wie kasteel of buitenplaats via overerving al eeuwen in de familie zijn.

Op website

De verhalen worden in eerste instantie louter gepubliceerd op de website van Léontine van Geffen-Lamers zelf. Mochten er voldoende interessante verhalen en foto’s zijn, overweegt de monumentenfotograaf er een boek van te maken. “Maar”, zegt ze, “dat is een meerjarenplan”.

Eerste verhaal

Op de website van Van Geffen-Lamers is inmiddels het eerste verhaal te lezen met Yneke Woudstra. Zij woont samen met echtgenoot Friso op Landgoed Wientjesvoort in Vorden. Lees https://www.monumentenfotograaf.nl/landgoed-wientjesvoort/

Wie interesse heeft en/of meer wil weten, kan mailen naar info@monumentenfotograaf.nl of bellen met 06 22 444 681.

Foto: Landgoed Wientjesvoort, Vorden (foto Léontine van Geffen-Lamers).