Ga naar de inhoud

Nieuwe prijs: Museumtalent van het jaar, nominatie van start

Museumtalent

Museumtalent

Om jonge talentvolle museummedewerkers in de schijnwerpers te zetten, heeft minister Jet Bussemaker( OCW) de Museumtalentprijs ingesteld. De ontwikkelingsaward, die jaarlijks wordt uitgereikt, is specifiek bedoeld voor jonge professionals (tot 32 jaar) die in dienst zijn van, of op projectmatige wijze betrokken zijn bij, een museum in Nederland. Kandidaten worden voorgedragen door hun opdrachtgever of museumdirecteur.

Een gerenommeerde jury met deskundigen uit de museumwereld beoordeelt de kandidaten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op museale collecties. Nominatie is mogelijk tot 15 juli 2017. De talentprijs wordt op 5 oktober uitgereikt op het jaarlijkse Museumcongres van de Museumvereniging.

Prijzen voor jonge erfgoedprofessionals

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert de prijsuitreiking voor jonge erfgoedprofessionals in 2017 voor zowel het Monumententalent als het Museumtalent van het jaar.

Het Mondriaan Fonds financiert beide ontwikkelingsprijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar mag een voorstel doen voor een persoonlijk ontwikkelingstraject. De prijs is nadrukkelijk bedoeld voor jonge professionals en niet voor studenten, stagiaires of vrijwilligers.

Ook boodschap

De prijs is niet alleen voor de genomineerden en winnaar van betekenis, het is volgens de RCE ook een boodschap aan het werkveld, waar vergrijzing, vernieuwing en diversiteit relevante aspecten zijn van de organisatieontwikkeling. De talentprijs stimuleert het denken in de sector over kennisoverdracht en verjonging in organisaties.

Zie voor het digitale aanmeldfomulier en het reglement voor deelname aan het Museumtalent 2017het platform Museum en Collecties