Ga naar de inhoud

Nationale Molendag 2024 trekt 135.000 bezoekers

Tijdens de 51e editie van Nationale Molendag afgelopen weekeinde bezochten circa 135.000 mensen 750 molens. Daar vonden allerlei activiteiten plaats: van pannenkoeken bakken tot rondleidingen en van concerten tot oudhollandse spelletjes. “We zijn heel tevreden”, blikt directeur Nicole Bakker van De Hollandsche Molen terug.

Volgens Bakker kan zo’n groot publieksevenement, mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, niet plaatsvinden zonder de inzet van honderden vrijwilligers op en rond de molen. “Wij zijn hen en Het Gilde van Molenaars dankbaar dat er weer zoveel enthousiasme en inzet was om die duizenden belangstellenden te ontvangen”.

RuIm een eeuw

Vereniging de Hollandsche Molen zet zich al ruim een eeuw in voor behoud van monumentale wind- en watermolens. Daardoor telt Nederland nog steeds circa 1.200 molens. Molens die schitteren in het landschap, het dorp of de stad en die vaak zijn te bezoeken. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat de molens daadwerkelijk draaien en malen. Sinds 2023 is de vereniging koninklijk

Foto: Sfeer tijdens Nationale Molendag 2024 bij de Schiedamse molens. (foto Jurgen Huiskes).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.