Nieuwe leden RvT Fonds Cultuurparticipatie

Anne-Marie Bruggert en Robert Quarles van Ufford zijn door verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven voor vier jaar benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met de nieuwe leden, die de vrijgekomen plekken innemen van Fleur Spijker en Jacco de Boer, is de raad weer op sterkte en op inhoud verbreed.

Directeur-bestuurder Hedwig Verhoeven van het rijksfonds juicht de komst van het duo dan ook van harte toe. “Beiden nemen specifieke kennis en ervaring mee die voor ons zeer bruikbaar is en die tot dusver niet binnen de raad geborgd werden”.

Toegankelijkheid

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft van het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de opdracht cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

“Toegankelijkheid is van maatschappelijke waarde én sleutel tot vernieuwing van het culturele landschap. Door ons te richten op cultuurparticipatie, immaterieel erfgoed en cultuuronderwijs, bevorderen we cultuur die uitnodigend en laagdrempelig is”, luidt de missie van het fonds.

Robert Quarles van Ufford

Robert Quarles van Ufford (1967) is historicus met een internationale carrière gericht op cultuur en maatschappelijke ontwikkeling en een focus op duurzaam beheer en toegankelijkheid van erfgoed.

Daarnaast is Quarles goed bekend met de podiumkunsten en het brede culturele veld. Hij was directeur van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), lid van de Programmaraad Dutch Culture van OCW en algemeen secretaris Nationale UNESCO Commissie waar hij onder andere betrokken was bij de Werelderfgoed Conventie en het UNESCO Scholennetwerk.

Anne-Marie Bruggert

Anne-Marie Bruggert (1967) is voormalig hoofd Financiën afdeling kunsten en erfgoed bij het ministerie OCW en programmamanager Cultuur bij de gemeente Arnhem.

Na een carrière bij de overheid vertrok ze naar de advieswereld (o.a. op het gebied van data vraagstukken overheid). Tegelijkertijd heeft ze de overstap van finance naar digitalisering gemaakt en is ze nu gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen en informatievraagstukken. Op het ogenblik werkt Bruggert als consultant bij Telengy Management & Advies.

Foto: Anne-Marie Bruggert en Robert Quarles van Ufford, de nieuwe leden van de Raad van Toezicht van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.