Ga naar de inhoud

Nominatie Utrechts Monumentenfonds voor Hart-Hoofdprijs 2017

Het Utrechts Monumentenfonds is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2017, ingesteld door de Triodos Bank. De publieksprijs van 10.000 euro wordt voor het zevende achtereenvolgende jaar toegekend aan de meest inspirerende duurzame ondernemer. Met de prijs kan de winnaar zijn of haar onderneming verder ontwikkelen.

Het Utrechts Monumentenfonds (UMF) speelt een voortrekkersrol bij het energiezuinig restaureren van monumentale panden in Utrecht en het geschikt maken ervan voor huurders. Daarnaast deelt het UMF zijn vakkennis en het historische verhaal over de panden met het grote publiek en kunnen restauratiewerkzaamheden online gevolgd worden via de eigen Facebookpagina.

Video

In een speciaal voor de Hart-Hoofdprijs geproduceerde korte video vertelt Hilde van Werven, directeur van het Utrechts Monumentenfonds, over haar droom destijds en haar huidige drijfveren: www.triodos.nl/umf.Net als de vijf andere genomineerden onderscheidt het UMF zich door de bijzondere manier van werken en de impact die het fonds daarmee op zijn omgeving heeft.

Publieksprijs

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, dus het publiek bepaalt. Tot en met 16 mei kan iedereen die de restauratie van monumentale panden een warm hart toedraagt zijn of haar stem uitbrengen via www.triodos.nl/umf. De genomineerde ondernemer met de meeste stemmen wint. Onder de stemmers worden drie fietsen van Roetz-Bikes verloot.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een ondernemersbijeenkomst op dinsdag 16 mei in de Prodentfabriek te Amersfoort. De winnaar ontvangt 10 mille om te besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn of haar onderneming. Winnaars in de afgelopen jaren zijn hostelketen Stayokay, fietsenmerk Roetz-Bikes, fair trade kledingwinkel Nukuhiva en De Vegetarische Slager.

De Hart-Hoofdprijs is in 2011 is ingesteld door de Triodos Bank om door haar gefinancierde ondernemers een positieve impuls te geven. En om op laagdrempelige manier aan een breed publiek te laten zien welke inspirerende bedrijven zij als bank financiert.

Foto: De fraaie rijksmonumentale panden aan ’t Hoogt te Utrecht, gerestaureerd door het Utrechts Monumentenfonds (foto Daan Verschuur).