Ga naar de inhoud

Ontdek de museumtuinen in Gooi en Vecht

Musea in het Gooi bundelen de krachten en brengen hun tuinen onder de aandacht in een brochure.

De Gooi- en Vechtstreek staat bekend om haar prachtige natuur en landschappen. Minder in het oog springt dat vier musea hun tuinen als onderdeel van hun collectie beheren en behouden.

Reden waarom Singer Laren, Rijksmuseum Muiderslot, Pinetum Blijdenstein en Kasteel Museum Sypesteyn in een brochure samen het verhaal presenteren van hun bijzondere tuincollecties om bezoekers hun groene schatten te laten ontdekken.

Diverse verhalen

De museumtuinen in Gooi en Vecht zijn divers met elk een eigen en bijzonder verhaal.

Dwaal in Hilversum door een botanische tuin in Engelse landschapsstijl met een indrukwekkende collectie coniferen. Maak kennis met een eigenzinnige reconstructie van Oudnederlandse tuinkunst in Loosdrecht. Ontdek de vergeten groenten, de kruidentuin en de pruimenboomgaard in een historische kasteeltuin van het Muiderslot.

Of bewonder hoe een wereldberoemde tuinontwerper fabuleus ‘schilderde’ met meer dan honderd soorten planten in de Piet Oudolf beeldentuin van Singer Laren.

Gratis

De museumtuinen brochure is tot 1 januari gratis af te halen bij de vier musea en is online te bestellen op www.singershop.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.