Organisatie schrapt Kerst op Middachten

De kerstopenstelling op landgoed Middachten in De Steeg gaat ook dit jaar niet door. Opnieuw is het coronavirus COVID spelbreker. Met het besluit wordt de jaarlijkse traditie op het Gelderse landgoed voor de tweede achtereenvolgende maal onderbroken.

Nog hoop

De afgelopen weken was er volgens de organisatie nog hoop om het evenement te kunnen houden, zij het in aangepaste vorm.

Door het oplopend aantal besmettingen en de daardoor aangescherpte coronamaatregelen is echter besloten Kerst op landgoed Middachten ook voor dit jaar stop te zetten.

“Onder de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om met de voorbereidingen door te gaan”, verklaart een woordvoerder. “Spijtig genoeg betekent dit dat bezoekers straks niet kunnen genieten van geurende kerstbomen, bloemdecoraties, knapperende haardvuren, de gezellige kerstmarkt en live muziek”.

Domper

De woordvoerder spreekt van ‘een enorme domper’. “Graag hadden wij iets spectaculairs geboden, maar de gezondheid van eenieder (bezoekers, medewerkers en vrijwilligers) is nu belangrijker dan de kerstopenstelling”.

Foto: Kerst op Middachten was voorheen altijd een groot succes (foto Jikke Göbel).

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.