Prinses Beatrix onthult reconstructie kunstwerk Ad Dekkers

Prinses Beatrix heeft zaterdagochtend 13 april in Bergeijk een reconstructie onthuld van een kloek tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers.

Dekkers (1938-1974) staat bekend om zijn reliëfs en abstract-geometrische werken. Het nu onthulde kunstwerk van negen bij achttien meter is in 1971 aangebracht in de toenmalige MTS in Gouda. Door uitbreiding van de school dreigde het tegelreliëf in zijn geheel te verdwijnen. Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns BV hebben het gereconstrueerd in het park van de onderneming.

Grote belangstelling

Voor de onthulling zaterdagochtend was grote belangstelling. Aanwezig was ook de zoon van Ad Dekkers, Daniel. Hij leidde de prinses over het kunstwerk.

Aansluitend bezocht Beatrix ook een tentoonstelling over Ad Dekkers waar voor het eerst alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. Ook sprak zij met kunstenaars en met vertegenwoordigers van Heemschut en Bruns BV.

Openbaar

Het kunstwerk ligt in het openbare park in Bergeijk en is voor iedereen vrij toegankelijk. De tentoonstelling in het bedrijfsgebouw van Bruns BV is te bezoeken tijdens de openingstijden van het bedrijf.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Heemschut.