Record aantal bezoekers Rijksmuseum Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden sluit het jaar af met ruim 220.000 bezoekers, net iets meer dan het oude record uit 2017.

“Het is voor ons museum echt niet vanzelfsprekend meer dan 200.000 bezoekers in een jaar te verwelkomen, dus op dit resultaat ben ik werkelijk trots. Het is een mooie kroon op ons jubileumjaar 2018, waarin het museum zijn 200-jarig bestaan vierde”, zegt directeur Wim Weijland.

Activiteiten

De bezoekers kwamen niet alleen voor de tentoonstellingen in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO), maar ook voor meer dan 200 jubileumevenementen.

De eerste maanden van jubileumjaar 2018 was er grote belangstelling voor de succesvolle expositie Nineveh. Hoofdstad van een wereldrijk, die werd uitgeroepen tot Tentoonstelling van het Jaar door Museumtijdschrift.

In de zomermaanden trok het RMO publiek met de tentoonstelling Al 200 jaar van nu over 200 jaar museumgeschiedenis en het kinderevenement Kunstdetective.

Goden van Egypte

Op de grote wintertentoonstelling Goden van Egypte en de vernieuwde zalen over Nederland in Romeinse tijd kwamen sinds oktober meer dan 60.000 bezoekers af.

‘Goden van Egypte’ is nog te zien tot en met 31 maart 2019.