Ga naar de inhoud

Restauratie en verbouw rijksmonument Schiekade 77 in Rotterdam

Stadsherstel Historisch Rotterdam gaat het fraaie rijksmonument Schiekade 77, waarvan het sinds eind 2016 eigenaar is, restaureren en verbouwen. Het voormalige herenhuis is in 1896 gebouwd naar (een vroeg) ontwerp in Overgangsarchitectuur van de Rotterdamse architect P.G. Buskens in opdracht van bouwondernemer C. Kurpershoek.

In 1942 nam de BOAZ-Bank er zijn intrek omdat het kantoor van de bank aan de Pompenburgsingel zwaar was beschadigd door het verwoestende bombardement in mei 1940. Veel beginnende ondernemers zijn vlak na de oorlog vanuit het pand aan de Schiekade door de protestantse middenstandsbank aan krediet geholpen.

Interieur

Bij de voorgenomen restauratie en verbouw van het rijksmonument wordt vooral het fraaie interieur, eveneens door de toen pas 24-jarige Buskens ontworpen, in ere hersteld.

De beletage, 1e en 2e verdieping worden verhuurd als kantoor. In het souterrain komt een gemeenschappelijke vergaderruimte met openslaande deuren naar de grote groene parktuin. De mogelijkheid om bij mooi weer in deze tuin te vergaderen en te lunchen maakt de locatie volgens Stadsherstel Historisch Rotterdam tot een bijzondere omgeving om te werken.