Herstel parkrijtuigen Kasteel Duivenvoorde voltooid

De vorig najaar begonnen restauratie van de historische parkrijtuigen van Duivenvoorde is afgerond. Op zondag 19 augustus keren de bokkenkar, de ezelwagen, het ponyrijtuigje en het bokkensleetje terug op het kasteel in Voorschoten.

De bewoners van Duivenvoorde hadden deze rijtuigen vroeger in bezit om hun kinderen in rond te laten toeren. De antieke voertuigjes die in zeer slechte staat verkeerden, zijn hersteld door Restauratiebedrijf Stolk in Balkbrug. De afronding van het project wordt op 19 augustus een dag lang gevierd met eigenwijze ezels, knuffelbare geiten, bokkige bokken en aaibare pony’s.

Demonstraties

Met de dieren zullen in het park (rij)demonstraties worden gegeven, mogelijk gemaakt met medewerking van het Nederlands ezelstamboek, ponystamboeken en fokkers van de Nederlandse Landgeit.

Het is historisch dat op 19 augustus de bok weer voor de kar loopt en de ezelwagen weer wordt getrokken. Aaien mag: de meeste ezeltjes, bokken en pony’s die op de betreffende zondag in het park van Kasteel Duivenvoorde aanwezig zijn vinden aandacht van kinderen fijn.

Praktische informatie

De parkrijtuigdag op 19 augustus is van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bij de Hof van Duivenvoorde is eenieder welkom voor een hapje en drankje. Zie voor het volledige programma en ticketinformatie  https://www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2018/parkrijtuigdag/.