Ga naar de inhoud

Restauratiefonds Compliment voor Hotel Opus One

compliment

Ad Bussing en Astrid Roozenburg, eigenaren van Hotel Opus One en Lunchroom De Verleiding in Numansdorp, zijn verrijkt met het Restauratiefonds Compliment 2016. De jaarlijkse onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich op positieve manier heeft ingezet voor monumentenzorg.

Bussing en Roozenburg werden gelauwerd voor de succesvolle restauratie en herbestemming van het rijksmonumentale pand aan de Voorstraat 24. Nadat de huurder (een schoenenwinkel) had opgezegd, zat het duo met een probleem, want het vinden van een nieuwe huurder was niet makkelijk. De twee sprongen in het diepe en maakten van een bedreiging een kans. Zij restaureerden het pand volledig en begonnen een succesvol hotelletje met zeven unieke kamers, waaronder een suite. Volgens het Restauratiefonds is dit ‘een prachtig voorbeeld van wat passie en oog voor detail kunnen doen voor een monumentaal pand’.

Stimulans

Het Restauratiefonds Compliment beoogt initiatieven te stimuleren die bijdragen aan een beter functionerende monumentenzorg en beloont initiatieven, opdat deze navolging krijgen.

Eerder werd het onder andere uitgereikt aan Nelleke en Samir Mesic voor de restauratie van Spa Gouda, GeoFort voor de ontwikkeling van het educatieve attractiepark in Herwijnen en Jelle Langeland voor zijn betrokkenheid bij veel restauratie- en herbestemmingsprojecten in de provincie Drenthe.