Ga naar de inhoud

Restauratiefonds huldigt Willem ter Steege

Willem ter Steege, directeur van de Stichting Vrienden van het Jongerius Complex in Utrecht, is verblijd met het Restauratiefonds Compliment. Ter Steege ontving de onderscheiding vanwege zijn tomeloze inzet voor behoud en verduurzaming van het complex en het verder brengen van het maatschappelijke verhaal van zijn familie.

Want het Jongerius Complex, aldus het Restauratiefonds, is niet alleen een fraai gerestaureerd monument bestaande uit een villa, tuin en voormalig hoofdkantoor, maar vertelt ook het verhaal van de familie die er gewoond en gewerkt heeft.

Dat is volgens het fonds terug te vinden in het interieur, de sfeer, de service, de ambachtelijke catering en de persoonlijke aandacht voor de gasten door de (achter)kleinkinderen van ontwerper en voormalig eigenaar Jan Jongerius die de exploitatie van de huidige congres- vergaderlocatie in eigen beheer volgens familietraditie uitvoeren.

Herbestemming

Jarenlang is gewerkt aan de herbestemming van het monumentale complex. De villa en het hoofdkantoor van het toenmalige familiebedrijf zijn getransformeerd tot een duurzame vergaderlocatie. Het monument is met zijn nieuwe functie opengesteld voor de zakelijke markt en daarmee weer springlevend.

Waardering

Uğur Özcan, directeur van het Restauratiefonds, zegt met het uitreiken van het Compliment waardering uit te spreken voor de niet aflatende inzet van Willem ter Steege en zijn familie. ”Alsmede voor de jarenlange samenwerking waarbij altijd gewerkt werd vanuit een gezamenlijk belang: duurzaam behoud van het prachtige erfgoed”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.