Rijksdienst zoekt creatieve koppen

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is in Nederland op zoek naar innovatieve oplossingen om monumenten te verduurzamen. Dit om daarmee CO2-reductie ambities uit het Klimaatakkoord te helpen behalen.

Daarbij heeft de dienst creativiteit nodig. Ze maakt daartoe gebruik van een innovatiecompetitie: de zogenoemde SBIR (Small Business Innovation Research).

Uitdaging

De SBIR is een wedstrijd die ondernemers uitdaagt nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen, met financiële ondersteuning van de rijksoverheid. Samenwerking tussen bedrijven en de creatieve/innovatieve industrie is daarbij volgens de rijksdienst een must.

In de uitvraag richt de RCE zich specifiek op mogelijkheden op het gebied van het duurzaam verwarmen van monumenten. Oplossingen kunnen nieuwe functies zijn vanuit zowel de high- als de lowtechwereld, aanpakken op het gebied van bewustwording of aansprekende ideeën gericht op de klantreis.

Meer

Voor wie ondernemend is, zich aangesproken voelt, eigen ideeën heeft en graag samenwerking aangaat, staat meer te lezen op de SBIR-regeling. De uitvoering is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Online informatiebijeenkomst

Op maandag 21 juni (van 10.00 uur tot 11.30 uur) houdt de RVO een online informatiebijeenkomst.

Bij die gelegenheid wordt de competitie geïntroduceerd, zijn er presentaties door de RCE en RVO en kunnen vragen worden gesteld. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van RVO.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.