Rinke Eigenhuis in directie Donatus Verzekeringen

De Raad van Commissarissen van Donatus, verzekeraar van kerkgebouwen en monumenten in Rosmalen, heeft Rinke Eigenhuis (49) per 1 maart benoemd tot directeur. Samen met Alphons van der Voorn gaat hij de statutaire directie vormen.

Eigenhuis komt van Univé, waar hij zich formulebreed bezighield met de ontwikkeling van de klantcontactstrategie. Bij Donatus wordt hij verantwoordelijk voor onder andere operations, ict, ledenadvies, innovatie en het veranderprogramma van producten en systemen.

Ervaring

De afgelopen 24 jaar heeft Eigenhuis ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening. Onder andere vervulde hij in binnen- en buitenland directiefuncties voor RVS en Nationale Nederlanden. De nieuwe Donatustopman studeerde economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

“Aangetrokken door de kernwaarden, cultuur en historie van Donatus zie ik er enorm naar uit samen met alle collega’s bij te dragen aan de bescherming van kerkelijke en niet-kerkelijke monumentale erfgoederen in Nederland”, aldus Eigenhuis, “waarbij Donatus de eigenaren zekerheid geeft van een goede verzekerde waarde. De belangen van de leden-verzekerden staan centraal”.

Rinke Eigenhuis volgt Kees Veenhof op, die sinds april 2018 als directeur a.i. aan Donatus verbonden was.

Profiel Donatus

Donatus verzekert kerken, religieus erfgoed, monumentale gebouwen en de mensen die er wonen en werken.

Met bijna 170 jaar opgebouwde bouwkundige en verzekeringstechnische kennis helpt de onderneming religieus en monumentaal erfgoed te verzekeren van een toekomst waar ook volgende generaties van kunnen genieten. Donatus, een onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk, heeft 38 miljard euro aan verzekerde waarden in portefeuille. www.donatus.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.