RivierPark Maasvallei Wandelroute 2021

Lange Afstandswandeling RivierPark Maasvallei in Belgisch en Nederlands Limburg is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2021. De jury maakte dat bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Online Experience (vrijdag 23 april).

Evenals de beurs vond de uitreiking van de bijbehorende wandeltrofee vanwege de beperkende maatregelen 100 procent digitaal plaats. De overige genomineerden waren Wandelnetwerk ‘de Merode’ (België), Streekpad Westfriese Omringdijk (Nederland), Pad van de Vrijheid (Nederland) en de Oude Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug (Nederland).

Uitbreiding route

De Lange Afstandswandeling in het RivierPark Maasvallei is in 2020 uitgebreid; van 52 kilometer aan de Vlaamse oever tot een vernieuwde lus-vormige langeafstandswandeling van maar liefst 137 kilometer, langs beide oevers van de Grensmaas.

Met Maastricht in het zuiden en Maasbracht in het noorden. De grensoverschrijdende route verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en voert de wandelaar langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes.

Pluspunten

De jury roemde de aandacht voor natuurgebieden en het wandelen door weiden en graslanden, de goede bewegwijzering in beide richtingen, het grensoverschrijdende karakter en de samenwerking tussen Belgische en Nederlandse partners.

Ook de website, die het mogelijk maakt delen van de Rivierpark wandeling te combineren met lokale wandelingen zowel in België als in Nederland, zag zij als pluspunt, evenals de goed gedocumenteerde kaartfolder.

Recente of recent gewijzigde routes uit Nederland, België en het Groothertogdom Luxemburg konden traditiegetrouw een gooi doen naar de eretitel. In totaal 17 kanshebbers zijn door juryleden in de praktijk getest, waarbij honderden wandelkilometers werden afgelegd. Rivierparkmaasvallei.eu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.