Ga naar de inhoud

SBNL: bijna ton voor onderzoek in natuur

Voor wetenschappelijk onderzoek in natuurterreinen en het beheer ervan stelt het SBNL Natuurfonds 94.000 euro beschikbaar uit het Nora Croin Michielsen Fonds en de H.J.E. van Beuningenbijdrage.

Vanuit de nalatenschap van ecologe Nora Croin Michielsen uit Barchem in de Achterhoek wordt het naar haar genoemde fonds beheerd, van waaruit jaarlijks door het SBNL Natuurfonds goedgekeurd wetenschappelijk onderzoek in de natuur wordt gefinancierd.

Verder komt geld beschikbaar voor grensverleggend en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek dat van landelijk belang is én zich richt op verhoging van de biodiversiteit. Deze bijdrage is afkomstig uit een fonds, dat is vernoemd naar natuurliefhebber en jager, wijlen Hendrik Jan van Beuningen, die aan de basis stond van het SBNL Natuurfonds.

Voorbeelden van eerder ondersteunde projecten, het aanvraagformulier en de projectcriteria zijn te vinden op de website www.sbnlnatuurfonds.nl. Projectaanvragen voor het Croin Fonds en de Van Beuningenbijdrage kunnen tot 10 oktober 2022 worden ingediend.

Foto: Vanuit het Croin Fonds is een onderzoek gefinancierd ‘De bodem als basis voor natuur’ (foto Bosgroepen).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.